Święta Wielkanocne za pasem, a to oznacza, że pora znaleźć przepis na najlepszy mazurek? A może w ubiegłym roku wielkanocny żurek nie wyszedł tak, jak powinien i trzeba nieco dopracować recepturę? Chyba dobrze byłoby zrobić plan działania? Rozpisać harmonogram, w którym wszyscy domownicy dostaną przydzielone zadania? Sprzątanie łazienki, mycie okien, porządki w szafkach… Wszak, święta tuż tuż. A może jednak wolisz inaczej? Może lepiej uniknąć tych wszystkich przygotowań i zabrać rodzinę nad morze? W Hotelu Linea Mare w Pobierowie z okazji Świąt Wielkanocnych przygotowaliśmy wyjątkową ofertę pobytową. Oto kilka powodów, dla których warto rozważyć naszą propozycję.
Codzienność bywa wyzwaniem - praca zawodowa, obowiązki rodzinne i domowe sprawiają, że jesteśmy przemęczeni. Kiedy na horyzoncie pojawia się myśl o gorączce przedświątecznych przygotowań, nie jeden z nas ma ochotę uciec, gdzie pieprz rośnie. Być może należy odpuścić i zamiast wpadać po raz kolejny w szał świątecznych obowiązków, warto rozważyć spędzenie tego radosnego czasu z dala od chaosu związanego ze świątecznymi obowiązkami?
Obawiasz się, że wyjeżdżając na święta zabraknie Ci ulubionych tradycji? Nic z tych rzeczy! Podczas wielkanocnego pobytu w Hotelu Linea Mare zapewniamy uroczyste śniadania wielkanocne z tradycyjnym świątecznym menu. Nasz szef kuchni wyręczy Cię ze świątecznych przygotowań i zadba o to, by wszystkie potrawy na świątecznym stole były jeszcze lepsze niż w domu. Co więcej? Jeśli Twoje dzieci lubią hucznie świętować Lany Poniedziałek, nasz basen jest świetnym miejscem, by tego dnia rewelacyjnie się zabawić.
Podczas pobytu w luksusowych wnętrzach Hotelu Linea Mare w Pobierowie z pewnością poczujesz się wyjątkowo. To doskonała okazja, aby zrelaksować się w naszej strefie SPA Dr Irena Eris Beauty Partner lub skorzystać z nielimitowanych wizyt na basenie lub w siłowni. Korzystając ze świątecznego pakietu pobytowego otrzymujesz do 30% zniżki na zabiegi w SPA oraz 20% rabatu na zakup wyjątkowych kosmetyków marki Dr Irena Eris.
Święta Wielkanocne nad morzem mogą być wyjątkowo udane. A wszystko to za sprawą atrakcji, jakie przygotowaliśmy dla całej Twojej rodziny w Hotelu Linea Mare. Co powiesz na radosne pląsy na parkiecie? W świąteczny weekend zaplanowaliśmy wieczory taneczne z muzyką na żywo lub z DJ-em. Miłe rodzinne chwile spędzicie również podczas klimatycznego wieczoru przy ognisku, a dzieciom z pewnością przypadnie do gustu przygotowany przez naszych Animatorów program animacji.
Pełny opis oferty wielkanocnej znajdziesz w tym miejscu -> https://www.lineamare.pl/oferty-i-promocje/rodzinna-wielkanoc-nad-baltykiem.
Nie zwlekaj z dokonaniem rezerwacji, wszak program atrakcji wielkanocnych jest na tyle ciekawy, że szkoda byłoby przegapić tę ofertę! Już dziś skontaktuj się bezpośrednio z naszą Recepcją, by poznać szczegóły oferty oraz zarezerwować pobyt.
Być może są powody, dla których Święta Wielkanocne postanowisz spędzić w domu. Jeśli sentyment, bądź potrzeba spędzenia świątecznego czasu z bliskimi w domowej przestrzeni jest dla Ciebie ważnym argumentem, mamy nadzieję, że będziemy mogli ugościć Cię w progach Hotelu Linea Mare w Pobierowie w innym dogodnym dla Ciebie terminie. Wierzymy, że świąteczne sprawunki nie okażą się zbyt wyczerpujące. Wszak, warto pamiętać, że to nie domowe porządki są w tym czasie najważniejsze. Chcemy, by Twoje święta były idealne - takie jak sobie życzysz. By choć trochę ułatwić Ci przygotowania, mamy dla Ciebie coś wyjątkowego! Zdradzimy Ci recepturę Szefa Kuchni Hotelu Linea Mare na najlepszy żurek wielkanocny! Sprawdź koniecznie i poczuj klimat naszej Restauracji Albero, gdzie żurek w te święta będzie wyborny!
według receptury Szefa Kuchni Restauracji Albero w Hotelu Linea Mare w Pobierowie
W garnku przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę razem z boczkiem i czosnkiem. Następnie dodajemy włoszczyznę, wędzone kości oraz przyprawy (z wyjątkiem majeranku) i gotujemy przez około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy włoszczyznę i wędzone kości. Kości, po ostygnięciu, obieramy z mięsa, które następnie dodajemy z powrotem do wywaru.
Do zupy kolejno dodajemy: chrzan, pokrojone w kostkę i przesmażone borowiki, a także zakwas. Gotujemy wszystko przez 30 minut. Na zakończenie gotowania wlewamy śmietanę, dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku.
Żurek podajemy z gotowaną białą kiełbasą i ugotowanym jajkiem.
Wszystkim fanom spędzania świąt w domowych pieleszach życzymy radosnego czasu Wielkanocy w gronie najbliższych, pysznego jajka (i żurku), a także tradycyjnie mokrego Dyngusa! Koniecznie dajcie nam znać, jak smakował żurek z naszego przepisu ;)
Mamy nadzieję, że okoliczności pozwolą Wam kolejne Święta Wielkanocne spędzić z nami nad morzem. Zapraszamy!
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez LINEA MARE OPERATOR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, ul. Widok 8, 00-023, Warszawa Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .