Święta Wielkanocne za pasem, a to oznacza, że pora znaleźć przepis na najlepszy mazurek? A może w ubiegłym roku wielkanocny żurek nie wyszedł tak, jak powinien i trzeba nieco dopracować recepturę? Chyba dobrze byłoby zrobić plan działania? Rozpisać harmonogram, w którym wszyscy domownicy dostaną przydzielone zadania? Sprzątanie łazienki, mycie okien, porządki w szafkach… Wszak, święta tuż tuż. A może jednak wolisz inaczej? Może lepiej uniknąć tych wszystkich przygotowań i zabrać rodzinę nad morze? W Hotelu Linea Mare w Pobierowie z okazji Świąt Wielkanocnych przygotowaliśmy wyjątkową ofertę pobytową. Oto kilka powodów, dla których warto rozważyć naszą propozycję.

Pozwól sobie na wypoczynek

Codzienność bywa wyzwaniem - praca zawodowa, obowiązki rodzinne i domowe sprawiają, że jesteśmy przemęczeni. Kiedy na horyzoncie pojawia się myśl o gorączce przedświątecznych przygotowań, nie jeden z nas ma ochotę uciec, gdzie pieprz rośnie. Być może należy odpuścić i zamiast wpadać po raz kolejny w szał świątecznych obowiązków, warto rozważyć spędzenie tego radosnego czasu z dala od chaosu związanego ze świątecznymi obowiązkami?

Bądź wierny tradycjom

Obawiasz się, że wyjeżdżając na święta zabraknie Ci ulubionych tradycji? Nic z tych rzeczy! Podczas wielkanocnego pobytu w Hotelu Linea Mare zapewniamy uroczyste śniadania wielkanocne z tradycyjnym świątecznym menu. Nasz szef kuchni wyręczy Cię ze świątecznych przygotowań i zadba o to, by wszystkie potrawy na świątecznym stole były jeszcze lepsze niż w domu. Co więcej? Jeśli Twoje dzieci lubią hucznie świętować Lany Poniedziałek, nasz basen jest świetnym miejscem, by tego dnia rewelacyjnie się zabawić.

Daj się rozpieścić

Podczas pobytu w luksusowych wnętrzach Hotelu Linea Mare w Pobierowie z pewnością poczujesz się wyjątkowo. To doskonała okazja, aby zrelaksować się w naszej strefie SPA Dr Irena Eris Beauty Partner lub skorzystać z nielimitowanych wizyt na basenie lub w siłowni. Korzystając ze świątecznego pakietu pobytowego otrzymujesz do 30% zniżki na zabiegi w SPA oraz 20% rabatu na zakup wyjątkowych kosmetyków marki Dr Irena Eris.

Zabaw się

Święta Wielkanocne nad morzem mogą być wyjątkowo udane. A wszystko to za sprawą atrakcji, jakie przygotowaliśmy dla całej Twojej rodziny w Hotelu Linea Mare. Co powiesz na radosne pląsy na parkiecie? W świąteczny weekend zaplanowaliśmy wieczory taneczne z muzyką na żywo lub z DJ-em. Miłe rodzinne chwile spędzicie również podczas klimatycznego wieczoru przy ognisku, a dzieciom z pewnością przypadnie do gustu przygotowany przez naszych Animatorów program animacji.

Pełny opis oferty wielkanocnej znajdziesz w tym miejscu -> https://www.lineamare.pl/oferty-i-promocje/rodzinna-wielkanoc-nad-baltykiem.

Nie zwlekaj z dokonaniem rezerwacji, wszak program atrakcji wielkanocnych jest na tyle ciekawy, że szkoda byłoby przegapić tę ofertę! Już dziś skontaktuj się bezpośrednio z naszą Recepcją, by poznać szczegóły oferty oraz zarezerwować pobyt.

Najlepszy przepis na żurek - kiedy jednak wolisz zostać w domu

Być może są powody, dla których Święta Wielkanocne postanowisz spędzić w domu. Jeśli sentyment, bądź potrzeba spędzenia świątecznego czasu z bliskimi w domowej przestrzeni jest dla Ciebie ważnym argumentem, mamy nadzieję, że będziemy mogli ugościć Cię w progach Hotelu Linea Mare w Pobierowie w innym dogodnym dla Ciebie terminie. Wierzymy, że świąteczne sprawunki nie okażą się zbyt wyczerpujące. Wszak, warto pamiętać, że to nie domowe porządki są w tym czasie najważniejsze. Chcemy, by Twoje święta były idealne - takie jak sobie życzysz. By choć trochę ułatwić Ci przygotowania, mamy dla Ciebie coś wyjątkowego! Zdradzimy Ci recepturę Szefa Kuchni Hotelu Linea Mare na najlepszy żurek wielkanocny! Sprawdź koniecznie i poczuj klimat naszej Restauracji Albero, gdzie żurek w te święta będzie wyborny!

Przepis na żurek wielkanocny

według receptury Szefa Kuchni Restauracji Albero w Hotelu Linea Mare w Pobierowie

  • zakwas z mąki żytniej, czosnku, liść laurowy, woda
  • kości wieprzowe wędzone
  • boczek wędzony
  • borowik
  • śmietana
  • cebula biała
  • czosnek
  • włoszczyzna
  • chrzan
  • ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, majeranek

W garnku przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę razem z boczkiem i czosnkiem. Następnie dodajemy włoszczyznę, wędzone kości oraz przyprawy (z wyjątkiem majeranku) i gotujemy przez około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy włoszczyznę i wędzone kości. Kości, po ostygnięciu, obieramy z mięsa, które następnie dodajemy z powrotem do wywaru.

Do zupy kolejno dodajemy: chrzan, pokrojone w kostkę i przesmażone borowiki, a także zakwas. Gotujemy wszystko przez 30 minut. Na zakończenie gotowania wlewamy śmietanę, dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku.

Żurek podajemy z gotowaną białą kiełbasą i ugotowanym jajkiem.

Wszystkim fanom spędzania świąt w domowych pieleszach życzymy radosnego czasu Wielkanocy w gronie najbliższych, pysznego jajka (i żurku), a także tradycyjnie mokrego Dyngusa! Koniecznie dajcie nam znać, jak smakował żurek z naszego przepisu ;)

Mamy nadzieję, że okoliczności pozwolą Wam kolejne Święta Wielkanocne spędzić z nami nad morzem. Zapraszamy!

już od/osoba/noc
już od/osoba/noc
już od/osoba/noc